Veel gestelde vragen

Zijn mijn klachten met homeopathie te genezen?

Er is vaak onduidelijkheid over de vraag of nou die specifieke klacht nu wel of niet te genezen is mbv klassieke homeopathie. Klachten die goed te behandelen zijn, zijn: overgangsklachten, vrouwen die vervroegd in de overgang zijn geraakt door noodzakelijke operaties, heftige pijnlijke menstruatieklachten, klachten tijdens de zwangerschap, klachten na bevalling, buikkrampen en veel spugen bij baby’s, KNO klachten bij kinderen, hyperactiviteit, concentratieproblemen, faalangst, chronische hoest en/of longklachten, eczeemklachten, overgevoeligheidsklachten, chronische vermoeidheidsklachten, depressiviteit. Maar er is natuurlijk nog veel meer op te noemen.

Staat jouw probleem hier niet bij of wil je meer informatie; bel dan gerust met de praktijk om te overleggen of klassieke homeopathie iets voor jou kan betekenen: telefoon 026-4430355.

Samen of in plaats van?

Ook is het onduidelijk of de reguliere behandeling kan samengaan met klassieke homeopathie. De ervaring leert dat bijvoorbeeld veel bijwerkingen van noodzakelijke reguliere behandeling te verhelpen zijn mbv klassieke homeopathie. Klassieke homeopathie ondersteunt een reguliere behandeling, omdat er een individueel middel gezocht wordt passend bij de klachten en de constitutie. Aldus voel je je sterker en fitter om de reguliere behandeling aan te kunnen.

Er is veel te genezen, op fysiek en emotioneel niveau, maar wanneer iets beschadigd is en daardoor minder of niet meer werkzaam is, kan homeopathie dat niet herstellen.

Verre van individueel…?

Ook zijn er veel vragen over de homeopathische middelen te koop bij een drogist of apotheek. Waarom hebben we klassieke homeopathie nodig als er ook al homeopathische middelen verkrijgbaar zijn bij zelfzorgwinkels? Het probleem van de middelen in de zelfzorgwinkels is dat het verre van individueel is. Er zal misschien tijdelijk iets van de klachten verdwijnen, maar er is ook een kans dat er nog meer verstoord wordt.

Moet ik dit middel altijd blijven gebruiken?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Als het goed is wordt het probleem verholpen en komt de patient in balans. Zolang er geen klachten zijn, hoeft er ook niets genomen te worden. Het kan natuurlijk gebeuren dat iemand na verloop van tijd weer eens uit balans raakt, door verkeerde voeding, slaapgebrek, stress, ingrijpende gebeurtenissen, ongevallen. Wanneer het lichaam dan uit zichzelf niet de balans kan terugvinden kan met een homeopathisch middel weer de prikkel tot zelfgenezing gegeven worden. Afhankelijk van de situatie kan dit dan weer met hetzelfde middel, of soms met een ander middel.

Mag je andere medicijnen gebruiken naast het homeopathische middel?

Als er sprake is van een chronische ziekte waarbij je medicijnen gebruikt door een specialist voorgeschreven, kun je ze gewoon blijven gebruiken. Het kan echter wel zo zijn dat je gaandeweg merkt dat je minder van ze nodig hebt. Dat zul je dan altijd moeten overleggen met je behandelend arts.
Je kunt beter geen andere complex-homeopathische middelen naast de medicijnen van de klassiek homeopaat gebruiken, omdat die elkaar tegen kunnen werken.

You may also like