Je overweegt een klassiek homeopathische behandeling. Je hebt mijn site bekeken, ook nog even gebeld, en homeopathie spreekt je wel aan. De afspraak is gemaakt.

Eerste afspraak

  • Een eerste afspraak duurt zeker 1,5 uur. Daarin vertel je alles over je klachten, zo concreet mogelijk, en ik vraag ook van alles. Ook je ziektegeschiedenis wil ik weten, die van je naaste familie, je medicijngebruik, relevante bloedwaardes, je reactie op vaccinaties en of je nog koorts kunt maken.
  • Daarna ga ik aan het werk om het constitutiemiddel te vinden, dat bij jouw klachtenpatroon en constitutie van dit moment past. Je krijgt het opgestuurd met een innamevoorschrift.
  • Eén tot twee weken daarna bel je kort op, om te vermelden wat je gemerkt hebt. Het voorschrift wordt eventueel aangepast.

Vervolgconsult

  • Ongeveer 6 weken na het eerste consult is het vervolgconsult. Dat duurt ongeveer een uur. Daarin vertel je wat er veranderd is, ook weer zo concreet mogelijk beschreven. Het vermelden van een verbetering alleen is niet genoeg. Ik zal meer moeten weten. Hoe jij je voelt en wat je andere klachten ten gevolge daarvan laten zien.
  • Aan de hand van het gehele patroon zal wederom het voorschrift aangepast worden, of er zal gewacht worden omdat er nog zo veel gaande is en er een nieuw evenwicht aan het ontstaan is.
  • Het kan zijn dat in de tussenliggende periode sommige oude klachten terug zijn gekomen en inmiddels ook weer verdwenen zijn. Afhankelijk van wat er gaande is, volgt weer een vervolgafspraak, over 3 -4 -5 -6 weken.
  • Wanneer je gezondheid naar een stabieler beter niveau is gebracht, kan de frequentie van de afspraken naar 1-2 x per jaar gaan.

Filmpjes over klassieke homeopathie

Hoe ziet een homeopatisch consult eruit?

Hoe ziet een homeopatisch consult eruit?

Deze animatie vertelt over een homeopathisch consult: een veilige en natuurlijke geneeswijze.

Waarom je homeopathie zou kunnen proberen

Waarom je homeopathie zou kunnen proberen

Deze animatie vertelt over wat homeopathie bij je doet.

Hoe kan je je klachten omschrijven

Waar moet je op letten?

Concreet beschrijven

Je helpt mij het meest wanneer je je klachten concreet leert beschrijven. Waar zit het precies, hoe voelt het, waardoor is het ontstaan, wanneer treedt het steeds op, zijn er nog andere gewaarwordingen tegelijk met je klacht, waardoor wordt het erger, of beter zodat je er tijdelijk minder last van hebt, is de klacht in de loop van de tijd veranderd of verplaatst?

Meer lichaamsbewustzijn

Kortom, als je bij mij bent geweest ervaar je steeds meer lichaamsbewustzijn, op een gezonde manier. Je leert de signalen van je lijf te herkennen en te plaatsen. Dat je dit bij een eerste consult nog niet helemaal lukt is niet erg, je leert het vanzelf.

Geneesmiddelkeuze

Juist vreemde klachten of eigenaardigheden maken de geneesmiddelkeuze voor mij makkelijker. Dus ondanks dat je kunt denken dat iets niet ter zake doet, vertel je het wel gewoon, dit kan juist het verschil maken.

Dit kunnen dingen zijn als: je hebt heftige pijn, maar de pijn verbetert door stevige druk op de pijnlijke plaats. Of dat je eigenlijk het liefst altijd een muts op wilt hebben, ook in de zomer. Of je kunt absoluut niet tegen een slok koud drinken in je maag, want dan wordt je misselijk.

Voorbeeld van hoe het kan gaan

Constatering

Stel je voor, je hebt steeds weer opnieuw een voorhoofdsholteontsteking. En al twee keer heb je antibiotica gebruikt. Als de klacht dan voor een derde keer terugkomt, is het goed om eens na te denken.

Wat kun je doen?

Waarom krijg je steeds dezelfde ontsteking en wat kun je er zelf aan doen om gezonder te worden, zodat je het probleem ook zelf kunt oplossen! Dat kan met homeopathie.

Balans herstellen

Het lukt je lichaam niet om vanuit zichzelf te genezen: die levenskracht is uit balans geraakt. Met een homeopathisch middel herstel je die balans en daarna geneest je lichaam zichzelf. In eerste instantie geeft het middel ahw de richting aan waardoor de herstelde levensenergie de voorhoofdsholteontsteking kan genezen. In tweede instantie zorgt het ervoor dat je lichaam zoveel in energie herstelt, dat je geen voorhoofdsholteontstekingen meer ontwikkelt.

Bevrijding

Als een homeopathisch middel goed gekozen is, voelt het alsof je lichaam wordt bevrijd. Het is het middel waar je hele gestel op zat te wachten. Maar het moet wel precies passen! Dat individueel voorschrijven en de daarop volgende werkzaamheid is de kracht van klassieke homeopathie.

Muriël Wagenmans

Onderdrukking? Homeopathie is geen symptoomonderdrukking, het is werkelijk genezen.

Muriël Wagenmans

Door een klassiek homeopathische behandeling wordt je dus niet alleen van je klachten af geholpen, je doet tegelijk ook iets aan preventieve gezondheidszorg doordat je basale gezondheidsniveau versterkt wordt! Dat is pas echte gezondheidszorg!

Muriël Wagenmans

Met een homeopathisch middel herstel je de balans en daarna geneest je lichaam zichzelf.

Muriël Wagenmans

Individueel voorschrijven met de daarop volgende werkzaamheid is de kracht van klassieke homeopathie.

Individueel gezondheidsniveau

Basisenergie

Iedereen heeft een bepaald niveau van gezondheid vanaf de geboorte meegekregen. Het is je aangeboren basisenergie voor “gezond zijn”. Dit bepaalt hoe goed je in staat bent aanslagen op je gezondheid op te vangen. Naarmate je basale gezondheidsniveau beter is, heb je meer veerkracht, heb je in de regel minder ernstige ziektes, kun je adequate koorts maken en zit je psychisch ook stevig  in elkaar.

Versterkende behandeling

Toch kan een ingrijpende gebeurtenis of ziekte je gezondheidsniveau verzwakken. Door met regelmaat naar een klassieke homeopaat toe te gaan, wordt met behulp van een behandeling je basale gezondheidsniveau weer versterkt. Het kan zijn dat daarna minder ernstige klachten tijdelijk de plaats innemen van je eerste, zwaardere, klachten. Je voelt je dan al wel sterker en vitaler worden.

Els

Doordat ik nu al jaren (rond mijn 80e) elk jaar zeker 3-5 x naar mijn homeopaat ga, heb ik doorgaans meer energie, minder last van mijn gewrichten, ben minder somber, kan de dingen makkelijker loslaten. Ik voel me er erg prettig bij!

Lagen van klachten

Tijdens een behandeling kun je ook de verschillende lagen tegenkomen die ontstaan zijn na gebeurtenissen in het verleden die een verzwakkend effect hebben gehad op je basale gezondheidsniveau. Ook de bijbehorende klachten van die laag zullen zich dan achtereenvolgens aandienen, en met een correct homeopathisch geneesmiddel genezen worden en daarmee uit je systeem zijn.

Wat te verwachten?

Natuurlijk verdwijnen je klachten of worden op z’n minst in het begin minder heftig. Je hebt minder snel last van infectieziekten in de toekomst. Het zal langer duren voordat de chronische ziekten op gaan treden die je op grond van je erfelijke belasting zou kunnen krijgen. Dit laatste effect is het grootst wanneer je al vanaf jonge leeftijd in behandeling bent bij een klassiek homeopaat. Wanneer een behandeling niet werkt of zelfs een lichtelijk averechts effect heeft, stuur ik je door naar de huisarts of specialist. Door een goede kennis van anatomie, pathologie en fysiologie kan ik die inschatting goed maken.

Preventieve gezondheidszorg

Door een klassiek homeopathische behandeling wordt je dus niet alleen van je klachten af geholpen, je doet tegelijk ook iets aan preventieve gezondheidszorg doordat je basale gezondheidsniveau versterkt wordt! Dat is pas echte gezondheidszorg!

Werkt het altijd?

Bij kinderen en mensen die hun hele leven nog geen medicatie hebben genomen werkt het bij acute klachten binnen het uur.

Wanneer je langere tijd onderdrukkende medicatie hebt genomen als corticosteroïden of psychofarmaca is een behandeling lastiger, omdat er een verstorend effect door is opgetreden. Je basisenergie kan geen heldere klachten meer produceren. De behandeling zal meer tijd vragen, maar herstel is niet onmogelijk.

Het komt soms voor dat er geen passend homeopathisch middel te vinden is. In dat geval zal ik je tijdelijk verwijzen naar de huisarts of specialist om via een reguliere noodoplossing de klachten te laten verlichten.

Bioresonantie

een aanvullende behandeling

Vage klachten

Soms zijn je klachten te vaag, te veel, is je immuunsysteem te zwak om duidelijk individuele klachten te produceren. In dergelijke gevallen is een meting en behandeling met de Asyra Pro een uitkomst. Als klassiek homeopaat zal ik een zorgvuldige afweging maken welke behandeling voor jou in eerste instantie het beste is.

Voorkeur

Het is ook mogelijk dat je op voorhand een voorkeur hebt voor een meting. Ook dat kan bij Resonans Klassieke Homeopathie. Een Asyra Pro bio-resonantie apparaat kan aanvullend of direct ingezet worden om een energetische gezondheidsanalyse te maken en/of een behandeling te geven.

Je krijgt advies welke behandelmethode (klassieke homeopathie of bioresonantie) voor jou in eerste instantie het beste zal werken. Vooral mensen met de ziekte van Lyme hebben baat bij het starten van de behandeling met de Asyra Pro.

Hoe het werkt

Het is een meting waarbij gebruik wordt gemaakt van electromagnetische trillingen waarbij de energetische staat van je organen, je energetische gevoeligheid voor voedsel, je energetische hormoonbalans, en je reacties op energetische gifstoffen, en nog veel meer, in kaart gebracht worden. Het is een methode gebaseerd op de electro-acupunctuur.

Passief of actief

De gemeten afwijkende trillingen worden gespiegeld en als helende trillingen weer naar je lichaam gezonden zodat de afwijkende trillingen uitdoven. Daarmee is het wezenlijk anders dan klassieke homeopathie, waar je lichaam dmv een individueel gekozen precies passend energetisch middel zelf aangezet wordt tot genezing. Het ene proces is passief, het andere actief.

Voor meer info, kijk op www.Asyra.nl

wil je graag anders met je gezondheid omgaan?

maak dan een afspraak

naar agenda