Voorstellen

muriël wagenmans

Ik ben geboren in 1968, ben echtgenote en moeder. Ik heb lesgegeven aan de HVNA in klassieke homeopathie en praktijkvoorbereiding, en als stagedocent. Daarna werd ik in 2019 directeur van de HVNA. In eerste instantie heb ik in het medisch wetenschappelijk onderzoek gewerkt, aan het ontrafelen van diverse processen die een rol spelen bij de ontwikkeling van o.m. kanker en reuma.

Holistische benadering van ziekte

Gedurende dat werk werd mijn belangstelling gewekt voor een andere benadering van ziekte in het algemeen, voor een meer holistische benadering van ziek-zijn. Ik wilde de mens achter de klacht ontmoeten. Dat was voor mij een reden om in 1998 met de opleiding Klassieke Homeopathie te beginnen in Amersfoort.

Wat is ziek zijn?

Gaandeweg werd het voor mij duidelijk dat ik eerder met het onderzoekswerk op moest houden. Ik wilde voor de klassieke homeopathie kiezen. Ik ben anders gaan kijken en andere waarden zijn voor mij belangrijk geworden. Voorbeelden daarvan zijn: “de mens als geheel zien”, “wat doet je lichaam eigenlijk als het ziek is”, “wat is ziek, is dat wel zo negatief”, “wat is de waarde van een symptoom”. Sinds 2004 heb ik mijn eigen praktijk.

International Academy of Classical Homeopathy

International Academy of Classical Homeopathy. Na de opleiding Klassieke Homeopathie heb ik in 2008 de International Academy of Classical Homeopathy afgerond. Een 4 jarige vervolgopleiding van prof. George Vithoulkas, gegeven door Erik van Woensel.

Alternatieve Nobelprijs

Naast het lidmaatschap bij de beroepsvereniging NVKH is het diploma aan de Academy for Classical Homeopathy een extra internationaal kwaliteitskenmerk voor de praktijk. Prof. George Vithoulkas wordt gezien als ’s werelds meest gerenommeerde homeopaat van dit moment. In 1996 ontving hij voor zijn baanbrekende werk de Right Livelihood Award, ook wel de “alternatieve Nobelprijs” genoemd.

Meerdere wegen naar genezing

De samenwerking met Willem Jacobs van de Kaardeshop, kenner en verkoper van natuurgeneeskrachtige kruiden, heeft er voor gezorgd dat ik besef dat er meerdere wegen naar genezing kunnen leiden. Door hem heb ik meer geleerd over de fytotherapie.

Muriël Wagenmans

Ik ben blij dat ik als homeopaat de tijd kan nemen om je verhaal compleet te krijgen, je klachten uit te pluizen, en te puzzelen naar een passend individueel homeopathisch middel.

Visie

het individueel voorschrijven

Een 200 jaar oude traditie

Het voorschrijven van homeopathische middelen is gebaseerd op een meer dan 200 jaar oude traditie, met eigen regels en inzichten. Echt verfijnd ouderwets handwerk dus, gericht op het individueel voorschrijven en maar één middel tegelijk voorschrijvend. Vandaar de term klassiek. Het liefst werk ik op die manier.

Jij als persoon

Dit in tegenstelling tot homeopathische middelen die je kunt kopen als zelfzorgmiddelen, die uitsluitend gericht zijn op klachten ipv op jou als persoon met die klachten.

Bioresonantie

Alleen, soms zijn je klachten te vaag, te veel, is je immuunsysteem te zwak om duidelijk individuele klachten te produceren. In dergelijke gevallen is een meting met de Asyra Pro een uitkomst. Als klassiek homeopaat zal ik een zorgvuldige afweging maken welke behandeling voor jou in eerste instantie het beste is. >> meer over het gebruik van bioresonantie 

Praktijk

kwaliteit - opleiding - nascholing - waarneming

De Vereniging van Klassiek Homeopaten

Resonans Klassieke Homeopathie is aangesloten bij de Vereniging van Klassiek Homeopaten, de NVKH. Daardoor wordt de kwaliteit van de behandeling gegarandeerd en worden hoge eisen gesteld aan de opleiding, nascholing en waarneming.

RBCZ koepelorganisatie

Klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming. Leden van de NVKH zijn tegenwoordig aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ

Vergoedingen verzekeraars

Tevens worden de consulten door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekering. Kijk hier of dat ook voor jou geldt.

Klachtenregeling

Via de NVKH en de RBCZ is de praktijk aangesloten bij een Geschillencommissie Quasir.  Meer Informatie op www.quasir.nl

Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland

De praktijk is tevens aangesloten bij de KVHN, de Koninklijke Vereniging Homeopathie NederlandDe KVHN is een onafhankelijke consumentenorganisatie die objectieve informatie verstrekt over homeopathie aan particulieren en professionals. Ook ziet de KVHN toe op kwaliteit van gezondheidszorg. In samenspraak met artsen en klassiek homeopaten is een kwaliteitsstatement geformuleerd.

Waarneming

Tijdens vakantie zal mijn praktijk waargenomen worden door collega’s uit de omgeving. Via een beveiligde omgeving kunnen zij tijdelijk de dossiers inzien.

Pivacyverklaring

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik een dossier aanleg over de inhoud van alle contacten. Dit wordt digitaal beveiligd volgens de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alle dossiers worden 20 jaar bewaard, dat is wettelijk verplicht. Lees meer over de privacyverklaring in mijn praktijk.

Wil je graag anders met je gezondheid omgaan?

Maak dan een afspraak.

naar agenda