Elk levend wezen heeft een unieke zelf-genezende kracht. Wanneer die kracht niet sterk genoeg is, worden we ziek. Goedgekozen homeopathische middelen stimuleren de zelf-genezende kracht om weer te gaan werken; te gaan genezen. Kortom: homeopathie leert je lijf weer wat genezen is!

Natuurlijke materialen

Homeopathische middelen worden gemaakt van natuurlijke materialen; plantaardig, dierlijk, of mineralen. De basisstof waar het homeopathisch middel van gemaakt wordt, kan in hoge doseringen bij gezonde mensen klachten oproepen. Dit noemen we het “vergiftigingsbeeld”.

Resonans-klassieke-homeopathie-arnhem-middelen-flesjes

Slapeloosheid en koffie

Bijvoorbeeld: koffie kan bij overmatig gebruik slapeloosheid veroorzaken. Als homeopathisch middel kan het bepaalde vormen van slapeloosheid genezen. Mensen die lijden aan overeenkomstige slapeloosheidsklachten krijgen het homeopathisch bewerkte (verdunde èn gepotentieerde) middel Coffea en zijn van hun klachten af.

Wat merk je van de werking

Als de prikkel van het individuele homeopathische middel passend is, kunnen je klachten in het begin even iets erger worden. Dit betekent dat het middel aanslaat.

Daarna (na een paar minuten of na enkele dagen) krijgt je eigen, deels herstelde, vitaliteit de overhand en merk je een algehele verbetering, waarbij ook je klachten zullen verminderen.

De verbetering houdt een paar uur of een paar maanden aan, afhankelijk van een aantal factoren. Die factoren zijn: de heftigheid van je klachten, de conditie van je gestel, de druk op je gestel door medicatie of stress. Deze verkorten de werkingsduur.

Het gelijksoortigheidsprincipe

Het geneesmiddel prikkelt je energie precies op dat vlak waar je zwakte zich op dat moment uit. Alleen op die manier, waardoor er vanuit je eigen lijf een genezingsreactie op gang wordt gebracht. Het principe dat hierachter zit is het gelijksoortigheidsprincipe.

Wetenschap

Lees meer over onderzoek naar homeopathie en de werking van homeopathische middelen.

Muriël Wagenmans

Onderdrukking? Homeopathie is geen symptoomonderdrukking, het is werkelijk genezen.

Muriël Wagenmans

Door een klassiek homeopathische behandeling wordt je dus niet alleen van je klachten af geholpen, je doet tegelijk ook iets aan preventieve gezondheidszorg doordat je basale gezondheidsniveau versterkt wordt! Dat is pas echte gezondheidszorg!

Muriël Wagenmans

Met een homeopathisch middel herstel je de balans en daarna geneest je lichaam zichzelf.

Muriël Wagenmans

Individueel voorschrijven met de daarop volgende werkzaamheid is de kracht van klassieke homeopathie.

Waarom kiezen voor homeopathie?

4 redenen

“Ik wil geen pillen”

Je wilt van je klachten af, maar de huisarts heeft niets anders dan antibiotica of pijnstillers … kortom niets anders dan symptoombestrijding.

Met individueel gekozen homeopathische middelen ben je aan de basis, aan de bron van je klachten iets aan het veranderen. Uiteindelijk word je beter èn voorkom je klachten op de lange duur; je doet aan preventieve geneeskunde.

“Ik wil een holistische benadering”

Je wilt van je klachten af, maar dan op een natuurlijke manier. En ook nog holistisch (gebaseerd op het Griekse holon = geheel). Je wil dat er naar het geheel gekeken wordt, je bent er van overtuigd dat het geheel meer is dan de som der delen. Dan kun je bij veel complementaire geneeswijzen terecht. Waarom toch homeopathie?

Omdat met klassieke homeopathie ook nog eens je gezondheidsniveau aan kracht toeneemt. Niet alleen je klachten gaan weg, je doet ook iets aan preventieve geneeskunde! Afhankelijk van het startniveau aan het begin van de behandeling, zal dit proces een jaar of meerdere jaren duren.

Door een klassiek homeopathische behandeling word je niet alleen van je klachten af geholpen, je doet tegelijk ook iets aan preventieve gezondheidszorg doordat je basale gezondheidsniveau versterkt wordt! Dat is pas echte gezondheidszorg!

“Er is geen diagnose bekend, kan homeopathie dan wel?”

Je hebt al vele onderzoeken gehad, maar er is geen diagnose te stellen. En dus is er regulier gezien ook niets aan te doen, behalve proberen iets aan de pijn te doen door deze te onderdrukken. Maar je wilt niet langer dat je lijf volgestopt wordt met chemische middelen. Ga dan kijken wat klassieke homeopathie voor je kan doen.

Omdat er geluisterd wordt naar wat jij voelt in je lichaam, kan een individueel homeopathisch middel ingezet worden voor jouw specifieke klachten en zo je genezing in gang zetten.

“Ik wil meer aandacht, mijn verhaal kunnen doen”

Je wilt van je klachten af, maar de huisarts heeft al twee keer in 10 minuten tijd een andere diagnose gesteld, en bijbehorende pillen voorgeschreven. Dan kan homeopathie een goed alternatief zijn.

Tijdens een eerste homeopathisch consult wordt in een uur tot anderhalf uur geluisterd naar hoe de klacht voor jou voelt en worden aanvullende vragen gesteld over je algehele gezondheid, je leefstijl, je eigenaardigheden, hoe je emotioneel en mentaal in elkaar zit. Kortom, er wordt echt individueel gekeken naar je.

Met individueel gekozen homeopathische middelen wordt er aan de basis iets veranderd, en uiteindelijk word je beter èn voorkom je klachten op de lange duur. Je doet iets aan de bron van de klachten.

De functie van acute ziektes en koorts

niet verkeerd

Acute ziektes zijn in principe niet verkeerd. Ze kunnen wel lastig zijn, voor jezelf en voor je werkgever. Ik zie een acute ziekte als een poging van je lichaam om zaken te kunnen lozen, een soort uitlaatklep van je systeem om er daarna weer beter voor te staan.

Opruim-mogelijkheid

Ook het maken van koorts is een opruim-mogelijkheid voor je lichaam. Bij het onderdrukken van koorts of pijn ontneem je je lichaam dus een genezende mogelijkheid. Op den duur kunnen dan juist chronische klachten ontstaan.

Accepteren ziektes

Het feit dat er tegenwoordig juist zoveel meer chronische ziekten en chronische patiënten zijn zet mij aan het denken over het geaccepteerde beleid binnen onze “gezondheidszorg” van het niet meer doormaken van kinderziektes, het gebruik van onderdrukkende therapieën of het niet goed doormaken van acute ziektes met koorts.

>> Meer rondom homeopathie

Wil je graag anders met je gezondheid omgaan?

Maak dan een afspraak.

naar agenda